Пълнено пиле с ябълки и стафиди

18/04/2015
Марина Нордот Марина НордГотвач / Автор
"Много пилета сме опитвали, но толкова ароматно пълнено пиле за първи път вкусваме "
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 089
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се сварява в подсолена вода и се оставя да се отцеди. Лукът се нарязва на ситно и се запържва в загрятия зехтин.

Добавят се нарязаните на кубчета ябълки и предварително накиснатите и отцедени стафиди. Полива се с лимоновия сок и с тази плънка се напълва пилето и се зашива.

Слага се в тава, като се натърква с масло и се поръсва с черен пипер.

Запича се на 200 градуса във фурната, като по време на печенето пилето се полива с образувалия се сок и се обръща, за да се изпече равномерно от двете страни.

Опитайте още от нашите рецепти за печено пиле: Пълнено печено пиле, Печено пиле в хартия, Печено пиле с бира, Бабиното печено пиле, Печено пиле с картофи, Печено пиле по френски, Печено пиле по селски, Печено пиле с кисело мляко.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар