Пиле по андалуски

16/04/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2685
Приготвяне25 мин.
Готвене140 мин.
Общо165 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо724
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се измива и се нарязва на 4 парчета, които се слагат в тава с половината масло. Добавя се малко вода и месото се запича във фурната за един час на 200 градуса.

Парчетата пиле се покриват с нарязаните гъби, поръсват се с черен пипер и се заливат с виното. Ястието се връща във фурната за половин час и след това се залива със сос, приготвен от запържените в останалото маслото нарязани домати, сгъстени с брашното, размито в малко вода.

Около месото се нареждат предварително сварените и обелени цели картофи и ястието се запича за още половин час. Сервира се поръсено с накълцан магданоз.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар