Печено пиле по севилски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Печено пиле по севилски1 / 2
17/04/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • червено вино - 100 мл
  • зехтин - 2 с.л.
  • риган - ½ ч.л.
  • черен пипер - 1/3 ч.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зехтинът се смесва с ригана, черния пипер и солта и с този сос се намазва предварително измитото и подсушено пиле.

Слага се в тава и се набожда на няколко места с остър нож. Добавя се виното и тавата се завива с алуминиево фолио.

Пече се на 220 градуса във фурната, като в края на печенето се маха фолиото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: