Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Задушени пилешки дреболии

Задушени пилешки дреболии

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
18/04/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 300 г
  • лук - 100 г
  • мас - 40 г свинска
  • брашно - 1 с.л.
  • чушки - 100 г
  • домати - 120 г
  • червен пипер
  • магданоз - 1 връзка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте половината мас и задушете ситно нарязания лук до омекване. След това добавете добре почистените пилешки дреболийки. Запържете за няколко минути, след това добавете брашното.

В отделен съд загрейте останалата мас и добавете ситно нарязаните чушки. Добавете червен пипер и ги прибавете към дреболиите.

Залейте ястието с малко топла водичка, овкусете със сол и черен пипери и задушавайте на тих огън за 10-ина минути, след което прибавете доматите.

Гответе, докато водата се изпари и дреболиите останат само на мазнина. Преди поднасяне поръсете със ситно нарязан магданоз.

Поднесете дробчетата с гарнитура от готова полента или сварен ориз.

Още апетитни рецепти за дробчета: Задушени дробчета, Пилешки дробчета с бекон и гъби, Шишчета от пилешки дробчета с бекон, Пастет от пилешки дробчета, Дробчета с бекон и лук, Пилешки дробчета с домати.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Марияна Цвяткова
Марияна Цвяткова
Забелязах,че доста рецепти в сайта не си пасват продуктите и начина на приготвяне-това е поредната такава рецепта.В продуктите фигурира домати 120 г,но в описанието на начина на приготвяне никъде не е написано къде и кога се добавят.Е аз съм от стара коза яре и ги добавих след като дробчетата бяха полуготови и в случаяне съм добавяла вода както е написано в рецептата.Не знам дали някойпроверява публикуваните рецепти ,но няма да е лошо това да се прав или се свържете с авторката на рецептата и япомолете да я коригира.Не знам във форума дали имате тема за такива сбъркани рецепти-биб било добре да има такава и своевременно да се сигнализира.Аз до сега съм срещала над 10 такива сбъркани рецепти.За ястието мога да кажа че стана доста вкусно и определено ще си го готвя и за напред.
14.03.2016 20:28