Задушено пиле с гъби

15/04/2015
Дебелата Берта
отДебелата БертаМастър Шеф5088145
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 093
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

  • пиле - 1 бр. около 1.2 кг
  • олио - 100 мл (1/2 чаена чаша)
  • гъби - 500 г печурки
  • масло - 30 г краве
  • бяло вино - 100 мл (1/2 чаена чаша)
  • черен пипер
  • сол
  • за гарниране
  • ориз - 100 г (1/2 чаена чаша)
  • масло - 30 г
  • лимони - 1 бр
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилето на порционни парчета и ги задушете в загрятото олио заедно със ситно нарязания лук и гъбите, нарязани на филийки.

Когато месото поомекне, добавете сол, черен пипер и бялото вино.

Задушавайте ястието на тих огън под похлупак до готовност на месото. Добавете маслото и свалете от котлона.

Поднесете пилето, гарнирано със задушен в масло ориз и резени лимон. Преди поднасяне поръсете с пресен магданоз.подобни рецепти тук

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар