Шницели по милански

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Шницели по милански1 / 2
16/04/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Всяка хапка се топи в устата, а вие искате още и още"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 400 г контрафиле (вайсбрат)
  • грана падано - около 50 г
  • брашно - 100 г
  • галета - 50 г
  • магданоз - 1/4 връзка
  • яйца - 2 бр. домашни
  • черен пипер - на вкус
  • сол
  • зехтин - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на 4 парчета и ги начукайте много добре до изтъняване между 2 листа прозрачно фолио. Поръсете месото сол и черен пипер.

Смесете заедно накълцания магданоз, настърганото сирене Грана Падано и галетата. Отделно разбийте яйцата.

Всяко парче месо потапяйте последователно в брашно, разбити яйца и сместа със сиренето.

Пускайте шницелите по Милански да се изпържат в сгорещена мазнина от двете страни. Щом добият златист загар, ги извадете върху решетка с хартия отдолу.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: