Пиле с къри и лимон

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Пиле с къри и лимон1 / 3
17/04/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 800 г
  • бульон - 350 мл
  • лук - 1 глава
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • къри - 2 с.л. на прах
  • лимони - 2 - 3 с.л. сок
  • кисело мляко - 2 - 3 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и чесъна и ги запържете за няколко минути в загрятото олио. Когато омекнат, добавете нарязаните на кубчета пилешки гърди.

Запържете за 3-4 минути и поръсете с брашното и кърито. Налейте горещия бульон, разбъркайте добре и задушавайте на умерен огън до готовност.

Свалете съда от огъня и застройте с киселото мляко, разбъркано с лимонов сок и пресен копър. Поднесете с гарнитура от ориз и зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: