Руло с гъби и кедрови ядки

19/04/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо348
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се разрязва, така че да заприлича на плосък правоъгълник. След това се начуква и се натрива от всички страни със солта, смесена с черния и белия пипер.

Печурките се нарязват на ситно и се запържват до златисто в маслото. Добавя се сол и котлонът се намалява. Гъбите се поръсват с брашно, разбъркват се и се добавя сметаната.

Загрява се на бавен огън, без да кипва. Разбърква се и се оставя на котлона, докато се сгъсти. Кедровите ядки се запичат на сух тиган за 2 минути и се добавят към соса.

Гъбеният сос се разпределя върху месото, което се завива на руло и се връзва с конец. Запържва се от всички страни в олиото, за да хване коричка и се слага в тава.

Пече се 30 минути на 180 градуса. Вади се от тавата, оставя се малко да изстине и се реже на резени.

подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар