Домашни чушки бюрек

19/04/2015
Дебелата Бертаот Дебелата БертаМастър Шеф / Автор
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 499
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително сварете картофите за салатата.

Предварително изпечените и обелени чушки оставете добре да се отцедят и да изстинат.

Разбийте 3 яйца и объркайте с натрошеното сирене и подправки заедно с накълцания магданоз.

Напълнете чушките и разбийте останалите 2 яйца. Загрейте олио за пържене.

Оваляйте всяка чушка първо в брашно, след това в разбити яйца и накрая потопете в галета.

Изпържете чушките от двете страни и ги отцеждайте от излишната мазнина върху кухненска хартия.

Сварените и белени картофи нарежете и смесете с нарязаното авокадо. Овкусете гарнитурата със сол, пипер, лимонов сок и зехтин и поднесете с чушките бюрекподобни рецепти тук

5 3
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

никнай
никнай
12.02.2016 19:58
Чушките са класика и нямам забележки.
Но с такава салата към тях направо се изложи.
Ако наистина си "Мастър Шеф" трябва да знаеш че за това ястие подхожда салата от листни зеленчуци или мешана домати и краставици.
Защо времето за варене на картофите и печенето на чушките не ги включиш в общото време - назнам кой ти е дал званието "Мастър Шеф" но за мен си много далеч от тази титла с тия"незначителни" издънки.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв