Салата с грилован патладжан

21/05/2015
Mariana
отMarianaИноватор54292712
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 211
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистените патладжани се нарязват на лентички с дебелина 3-4 мм, посоляват се и се оставят в гевгир за около 40 минути, за да се отцеди горчивият им сок.

Изплакват се със студена вода, подсушават се и се гриловат на скара или грил тиган без използването на мазнина.

Готовите патладжанени лентички се прехвърлят в подходяща купа. Добавят се пресованите скилидки чесън, зехтинът, наситнения магданоз, натрошеното сирене и сол на вкус.

Капва се малко лимонов сок, обърква се добре и се поднася.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар