Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Салата с грилован патладжан

Салата с грилован патладжан

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Салата с грилован патладжан1 / 2
21/05/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 бр. със средна големина,
  • чесън - 2 скилидки ,
  • сирене - 150 - 200 г фета
  • лимони - 1 бр. сок
  • магданоз - 1/2 връзка
  • зехтин - 4 - 5 с.л. Extra Virgin
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистените патладжани се нарязват на лентички с дебелина 3-4 мм, посоляват се и се оставят в гевгир за около 40 минути, за да се отцеди горчивият им сок.

Изплакват се със студена вода, подсушават се и се гриловат на скара или грил тиган без използването на мазнина.

Готовите патладжанени лентички се прехвърлят в подходяща купа. Добавят се пресованите скилидки чесън, зехтинът, наситнения магданоз, натрошеното сирене и сол на вкус.

Капва се малко лимонов сок, обърква се добре и се поднася.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: