Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем Супи»Кремсупа от киселец

Кремсупа от киселец

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Кремсупа от киселец1 / 2
23/04/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • моркови - 100 г
  • целина - 80 г
  • олио - 100 мл
  • брашно - 1 с.л.
  • киселец - 500 г
  • хляб - 1 филийка бял
  • бульон - 2 бр. кубчета зеленчуков
  • магданоз - 1 с.л. ситно нарязан
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • яйца - 4 бр. рохко сварени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото и задушете ситно нарязаната целина и рендосаните моркови.

Добавете брашното и запържете до златисто, след което добавете ситно нарязания киселец. Запържете за още 1-2 минути, свалете от котлона и добавете филийката хляб.

Пасирайте продуктите, налейте 1 л вряла вода и добавете зеленчуковите бульони. Варете супата около 10 минути на тих огън, след което свалете от огъня и застройте с кисело мляко.

При поднасяне във всяка порция добавете по 1 рохко сварено яйце и поръсете с пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: