Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Фъстъчена торта с ром

Фъстъчена торта с ром

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Фъстъчена торта с ром1 / 2
21/05/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • ром - 4 с.л.
  • захар - 3 с.л.
  • орехи - 2/3 ч.ч. смлени
  • кафе - 1 с.л. мляно
  • шоколад - 50 г
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • фъстъци - 1 и 1/2 ч.ч. пържени
  • яйца - 8 бр.
  • масло - 4 с.л.
  • сметана - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците се разбиват на сняг. Шоколадът се настъргва. Приготвя се тесто, като жълтъците се смесват с пудрата захар, добавят се орехите, настърганият шоколад, кафето, разбитите на сняг белтъци и всичко се разбърква.

Тестото се разделя на 2 части и се пекат два блата в тавички, постлани с хартия за печене.

Приготвя се плънка, като една чаша от фъстъците се смесват със захарта, рома, добавя се малко вода и сместа се загрява при непрекъснато бъркане. Пасира се и се бърка на бавен огън до сгъстяване.

Охлажда се, добавя се маслото и се разбърква. С този крем се мажат блатовете. Тортата се украсява с бита сметана и с останалите фъстъци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: