Писюр кюфте

20/05/2015
Дебелата Бертаот Дебелата БертаМастър Шеф / Автор
"Днес ще ви представим уникални кюфтенца в невероятен сос, с които ще си оближете пръстите"
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
39 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо153 274
  • Преглеждания за месеца1662
  • Преглеждания за седмицата26
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4,4 от 5
  • Сготвена39

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Омесете каймата с ориза, половин глава ситно нарязан лук, яйцето и чубрицата. Приберете я за 30 минути в хладилник и след това с навлажнени ръце оформете кюфтенца.

Междувременно запържете останалия лук в олиото. Когато омекне, добавете настъргания морков, а след 2-3 минути добавете настърганите домати. Поръсете соса с брашното и червения пипер и при непрекъснато разбъркване налейте малко гореща вода.

Кипнете соса и пуснете кюфтенцата в него, като внимавате соса да ги покрива плътно. Ако не ги покрива, долейте още малко гореща вода.

Овкусете със сол, черен пипер и дафинов лист и оставете ястието да къкри на тих огън до сгъстяване на соса и готовност на ориза. Поднесете ястието горещо, поръсено със ситно нарязан магданоз.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Tanq
Tanq
14.06.2016 21:33
Az lichno pravo malko gi svarqvam kyuftencata otdelno I togava gi piskam v sosa.2-a pati ne gi bqh varila predvaritelno I orizcheto mi be shte ostinato surovichko.
9
4
Чичо
Чичо
13.10.2015 15:56
Какво означава "писюр", не е лошо да му се знае значението. За себе си имам превод, но е добре и публикуващият да даде някакво обяснение.
11
4
Мариян
Мариян
21.05.2015 20:23
Рецептата е добра,но по-добре кюфтетата да са без ориз,колкото и гореща вода да слагате,и колкото къкрят в соса ,ориза си е капризно растение и остава хрупкав,въпреки ,че соса се е сгъстил и готов. лично мнение
32
5

Виж всички коментари или напиши такъв