Супа Поррусалда

20/05/2015
Mariana
отMarianaДжедай54293719
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 559
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте филето от треска със студена вода, кипнете от огъня и варете 4-5 минути. Свалете от котлона и извадете рибата, за да се отцеди.

В друг съд загрейте 2-3 с.л. зехтин и запържете нарязаната на колелца бяла част от праза и наситнения лук. Задушавайте около 5 минути, след което добавете нарязаните на кубчета лук и моркови. Залейте с рибния бульон и кипнете.

Варете супата на тих огън до готовност на картофите. Добавете накъсаната треска и варете още 10 минути. Овкусете с червен пипер, сол и пресования чесън и варете още 7-8 минути. Поднесете поръсена с магданоз и/или девесил и малко лимонов сок.

Опитайте още Рибена супа с крутони, Манастирска рибена супа, Рибена чорба, Рибена чорба по търновски, Черноморска рибена чорба, Габровска рибена чорба, Застроена рибена чорба, Богата рибена чорба, Рибена чорба с червеноперки, Френска рибена чорба Буйабес.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар