Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Паста с домати и рикота

Паста с домати и рикота

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Паста с домати и рикота1 / 2
23/04/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • паста - 500 г пене или фусили
  • рикота - 150 г
  • домати - 600 г консервирани, белени
  • лук - 1/2 глава
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • босилек - 2 - 3 стръка пресен
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте 1-2 с.л. зехтин и задушете в него ситно нарязания лук. Когато омекне, добавете бланшираните домати, нарязани на ситно, заедно със соса от консервата, както и рикотата.

Овкусете със сол и варете соса около 30 минути на тих огън. Свалете от котлона и тогава подправете с черен пипер и ситно нарязани листа пресен босилек.

Междувременно сварете пастата в подсолена вода според упътването на опаковката, отцедете и разбъркайте с останалия зехтин. Разбъркайте с доматите с рикота, поръсете с пармезан или кашкавал и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: