Салата със спанак, бекон и ябълки

21/04/2015
Росица Стоянова
отРосица СтояноваИноватор1143267690
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо361
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете спанака, махнете дръжките му и го накъсайте на парченца. Нарежете на кубчета ябълките и ги напръскайте с малко лимонов сок, за да не потъмнеят.

Лукът и беконът се нарязват на ситно. Задушете ги със зехтина в тиган.

Добавете оцет и разбърквайте още 2-3 минути, свалете от огъня и оставете сместа да се охлади.

Нарежете хляба на кубчета, поръсете ги с разтопеното масло и ги запечете във фурната за 10-тина минути.

В голяма купа сложете спанака, ябълките и сместа с бекона. Отгоре поръсете с настъргания пармезан, поръсете с орехи или с препечените кубчета хляб.подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар