Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Барбун по провансалски

Барбун по провансалски

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Барбун по провансалски1 / 2
21/04/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Ако ще приготвяте барбун, направете го по тази рецепта - доволни ще останете"

Необходими Продукти

  • барбун - 4 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • лук - 2 глави
  • домати - 460 г обелени
  • майорана - 1 ч.л.
  • бяло вино - 90 мл сухо
  • черен пипер
  • шафран - 1 щипка
  • резене - 2 глави
  • брашно
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото в тиган и изпържете лука и чесъна за 1-2 минути, след което добавете доматите, подправките, виното, солта, пипера и шафрана. Сложете капак и задушете на бавен огън около 30 минути, след това оставете настрана.

Сипете олио в тиган и запържете набързо нарязаното резене, след което го извадете. Почистеният барбун се овалва с брашно и се запържва с мазнината, където е пържено резенето. Сервирайте рибата, поръсена с доматения сос и аранжирана с резене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: