Зелена салата с октопод

21/04/2015
Mariana
отMarianaИноватор54293715
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 300
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

  • октопод - 1 бр. около 1, 5 кг. почистен
  • лимони - 2 бр.
  • зелена салата - 1 бр.
  • лук - 1 глава червен
  • маслини - 10 - 12 бр.
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • морска сол - ситно смляна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете вода със сол и добавете добре почистения октопод. Варете около 40 минути на тих огън, извадете го с гевгир и го оставете добре да се отцеди.

Когато изстине, го нарежете на хапки и го прехвърлете в дълбока купа. Добавете нарязания на колелца лук, обеления и нарязан на ситно лимон и накъсаната зелена салата.

Прибавете маслините, овкусете със сол, зехтин и сока от втория лимон, разбъркайте добре, охладете за 30 минути в хладилник и поднесете.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар