Тарт Фламбе

22/04/2015
от НиколаНовак
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо846
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • брашно - 200 г бяло
  • сол - 1 щипка
  • олио - 2 с.л.
  • вода - 125 мл
  • сметана - 200 мл заквасена + малко прясно мляко
  • лук - 1 - 2 глави бял или червен
  • бекон - 120 г пушен
  • черен пипер
  • розмарин - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете гладко тесто от пресятото брашно заедно със солта, олиото, водата. Разточете го на тънък блат и го сложете в тава, постлана с хартия за печене.

Разбъркайте сметана със малко прясно мляко и намажете тестото. Отгоре разпределете нарязан бекон и лук (на полумесеци). Поръсете с прясно смлян черен пипер и малко листенца розмарин.

Сложете Тарта Фламбе да се пече за около 15-20 минути в силно загряна фурна. Тартът трябва да получи лек тъмен загар, за да оправдае името си (от френски: Хваната от огъня).

Поднесете готовия тарт веднага, поръсен със свеж розмарин заедно в компанията на бяло вино (Ризлинг). В Германия тази рецепта е известна като Флам Кухен.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар