Парфе с ягоди и бял шоколад

10/05/2015
Марина Нордот Марина НордГотвач / Автор
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо514
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ягодите се разпределят в купички, като се пълнят до половината. Шоколадът се натрошава, разтопява се на водна баня, разбива се с телче, за да е гладък и се оставя настрана. На водна баня се загрява медът, добавят се жълтъците и сместа се разбива с телче на гъста пяна.

Течната сметана се загрява, без да кипва. На тънка струйка се добавя към жълтъците и цялата смес се вари на бавен огън 10 минути при непрекъснато бъркане. Сваля се от котлона, добавя се разтопеният шоколад и се разбърква. Съдът се слага в голяма купа, пълна с лед.

Охлажда се, като се бърка непрекъснато. Заквасената сметана се разбива на пяна и се добавя към шоколадовата смес. Разпределя се в купичките с ягодите и се оставя в хладилника за 4 часа.
подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар