Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Задушена кайма с вино

Задушена кайма с вино

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Задушена кайма с вино1 / 2
22/04/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • кайма - 600 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • вино - 100 мл
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скълцайте лука и нарежете моркова. Загрейте мазнината в тиган и добавете зеленчуците. По желание може да добавите скълцана скилидка чесън и люта чушка.

След като зеленчуците се запържат, добавете каймата. Бъркайте енергично, докато се раздроби и залейте виното. Отново разбъркайте и сложете капак.

Гответе, докато течността се изпари, като от време на време разбърквате.

Може да поднесете ястието самостоятелно със салата или да го използвате за пълнени чушки, пълнени патладжани или тиквички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: