Немски лимонов кекс

23/04/2015
Росица Стояноваот Росица СтояноваИноватор / Автор
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 669
  • Преглеждания за месеца133
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг3,2 от 5

Необходими Съставки

  • масло - 1 ч.ч. размекнато
  • брашно - 1 ч.ч.
  • захар - 1 1/4 ч.ч.
  • ром - 3 с.л.
  • пудра захар - 1 с.л.
  • лимонов сок - 1/3 ч.ч.
  • яйца - 5 бр.
  • царевично нишесте - 1 ч.ч.

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 175 градуса. Намазнете форма за печене. В купа разбийте маслото и захарта до получаване на пухкава смес. Разбийте яйцата и ги смесете със захарта.

Добавете рома, брашното и нишестето. Изсипете в намазнената форма. Запечете за около 70 минути в загрята фурна. Оставете да се охлади и извадете от формата.

Докато кексът още се пече, разбийте лимоновия сок с пудрата захарта. Щом извадите кекса от фурната, надупчете го на няколко места и поръсете с глазурата.
подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 1
4 1
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар