Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Милфьой»Милфьой с ягоди и червено вино

Милфьой с ягоди и червено вино

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Милфьой с ягоди и червено вино1 / 2
23/04/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Френска класика с аромат на ягоди и вино, с която ще оберете точките"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 400 г
  • червено вино - 200 мл
  • пудра захар - 100 г
  • захар - 50г
  • ягоди - 200 г
  • сметана - 200 г
  • извара - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ягодите се режат на половинки. Червеното вино се загрява на бавен огън, докато се изпари наполовина, добавят се ягодите и захарта и сместа се вари 5 минути. Охлажда се напълно.

Ягодите се отцеждат. Тестото се разточва леко и се пече 20 минути на 200 градуса. Охлажда се. Сметаната се смесва с изварата и половината пудра захар. Тестото се разрязва на две.

Едната част се маже с половината от сметаната, отгоре се слагат ягодите. Покрива се с другата част и се намазва с останалата сметана. Поръсва се с пудра захар. Сервира се, като се полива с винения сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: