Зелева мусака

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Зелева мусака1 / 2
17/09/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
95 мин.
Порции
5-6
"И ние имахме известни резерви, като чухме, че е със зеле - но повярвайте ни - много е вкусна"

Необходими Продукти

  • зеле - 1 зелка
  • сол
  • лимонов сок
  • кайма - 500 г свинска
  • лук - 1 глава
  • ориз - 100 г
  • домати - 3 броя
  • червени чушки - 2 броя
  • магданоз - 1/2 връзка
  • чубрица
  • сол
  • черен пипер
  • чесън - на прах
  • яйца - 3 броя
  • прясно мляко - 300 мл
  • брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се нарязва на ситно и се намачква със сол и лимонов сок, след което се слага да се задуши с малко мазнина в тенджера под налягане. Задушете леко нарязания на дребно лук с олио и вода, прибавете ориза и задушавайте, докато леко набъбне.

Каймата се овкусява с малко чесън на прах, сол и черен пипер. Смелете чушките, доматите, магданоза. Каймата с подправките се запържва в малко сгорещено олио, като се сипва малко вода.

Прибавете каймата към ориза, добавете една част от доматения сос (по-голямата), а третия нарежете към зелето. В намазнена тава разстелете зелето, залейте със сместта и объркайте добре. Поръсете с още малко олио и сол и сложете да се пече до готовност в умерена фурна.

Готовата мусака се залива с полив от 3 яйца, прясното мляко и 2 лъжици брашно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
53
42
32
20
10
Дай твоята оценка: