Пилешки бутчета с бекон

03/05/2015
Приготвяне25 мин.
Готвене100 мин.
Общо125 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 460
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 6 бр.
  • бекон - 200 г бекон
  • картофи - 500 г
  • зехтин - 80 м
  • чесън - 5 скилидки
  • босилек - 1 ч.л. сушен
  • риган - 1 ч.л. сушен
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете картофите, пресовайте чесъна, оформете бекона на ивички.

В дълбок съд сложете бутчетата, картофите и чесъна. Поръсете с ригана, босилека, черен пипер и сол, разбъркайте.

Оставете всичко да престои на хладно.

Наредете картофите в тава, върху тях сложете бекона и покрийте с бутчетата.

Към образувалия се от мариноването сос прибавете зехтина и залейте месото. Покрийте с фолио и печете в загрята на 180 градуса фурна за около 80 минути. Махнете фолиото и допечете още 10-15 минутиподобни рецепти тук

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар