Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета с бекон и картофи

Пилешки бутчета с бекон и картофи

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Пилешки бутчета с бекон и картофи1 / 2
03/05/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
125 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 6 бр.
  • бекон - 200 г бекон
  • картофи - 500 г
  • зехтин - 80 м
  • чесън - 5 скилидки
  • босилек - 1 ч.л. сушен
  • риган - 1 ч.л. сушен
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете картофите, пресовайте чесъна, оформете бекона на ивички.

В дълбок съд сложете бутчетата, картофите и чесъна. Поръсете с ригана, босилека, черен пипер и сол, разбъркайте.

Оставете всичко да престои на хладно.

Наредете картофите в тава, върху тях сложете бекона и покрийте с бутчетата.

Към образувалия се от мариноването сос прибавете зехтина и залейте месото. Покрийте с фолио и печете в загрята на 180 градуса фурна за около 80 минути. Махнете фолиото и допечете още 10-15 минути

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: