Лучник с пиле

18/09/2010
Ефросия
отЕфросияДжедай4541
"Един въпрос не ни дава мира - когато е с пиле не е ли по-правилно да му казваме месни или пилник?"
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 846
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - около 1 кг
  • брашно - 2 и 1/2 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л. бикарбонат
  • лук - 350 г кромид
  • ориз - 100 г
  • копър - 1 връзка
  • чубрица - 2 - 3 стръка
  • червен пипер - 1 с.л.
  • мазнина - 100 мл растителна
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете тесто от пресятото брашно, содата, малко сол и вода. Разточва се на два дебели листа, от които единият да бъде по-голям от тавичката, в която ще се приготвя лучникът.

Ситно нарязаният лук се задушава в мазнината до омекване, а след това се прибавят изчистеният и измит ориз, ситно нарязаните копър и чубрица, червеният пипер и сол на вкус.

Тавичката се намазнява и в нея се поставя по-големият лист от тестото. Краищата му трябва да излизат вън от тавичката. Отгоре се разстила плънката и се нареждат порциите от пилето. С висящите краища на листа се похлупва плънката. Отгоре се поставя другият лист и се притиска в краищата.

Така приготвеният лучник се намазва с мазнина и се пече в средно силна фурна до апетитен загар на тестото.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Наташа
Наташа
28.12.2014 18:59
А пилето къде е?
1
0
Марияна
Марияна
21.01.2014 07:02
Много неточна рецепта.Опиза суров едва ли ще се изпече в питката така и пилешкото месо сигурно не се слага сурово.
4
0

Виж всички коментари или напиши такъв