Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Американски десерт с кроасани и кленов сироп

Американски десерт с кроасани и кленов сироп

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Американски десерт с кроасани и кленов сироп1 / 2
21/05/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • кроасани - 4 бр. с крем
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • сметана - 3 ч.ч. течна
  • сол - 1 щипка
  • ванилия - 1 бр.
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • кленов сироп - 1/2 ч.ч.
  • масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кроасаните се режат на кубчета и се пекат 15 минути на 120 градуса. Сметаната и млякото се смесват, добавят се солта и ванилията и сместа се загрява на бавен огън, без да кипва, при непрекъснато бъркане.

Захарта се смесва с яйцата и при непрекъснато бъркане на тънка струйка се налива горещата сметанова смес. С получената смес се заливат кроасаните и се оставят 15 минути.

След това се оставят за 30 минути в хладилника. Във форма за пудинг, намазана с масло, се излива сместа с кроасаните и се пече на водна баня на максимална температура половин час. Изстиналият пудинг се реже на парчета. Сервира се, като се полива с топъл кленов сироп.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: