Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Пудинг»Пудинг с банани и бяло вино

Пудинг с банани и бяло вино

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Пудинг с банани и бяло вино1 / 2
03/05/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • банани - 3 бр.
  • бяло вино - 50 мл
  • грис - 2 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • захар - 3 с.л.
  • сметана - 200 г
  • масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Грисът се сварява в млякото за 5 минути. Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци.

Жълтъците се разбиват със захарта и се смесват със сварения грис. Бананите се обелват и се пасират.

Добавя се виното, лимоновият сок и разбитите на сняг белтъци.

Добавя се грисът и всичко се разбърква. Излива се във форма за пудинг, намазана с масло, и се пече 45 минути на 180 градуса.

Сервира се с бита сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
33
20
10
Дай твоята оценка: