Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Огретен»Картофен гратин с грюер

Картофен гратин с грюер

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Картофен гратин с грюер1 / 2
24/04/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"А за аромата отговаря грюера, затова ви съветваме да не го замествате с друго сирене"

Необходими Продукти

  • картофи - 1.2 кг
  • грюер - 1 ч.л. настърган
  • сметана - ¾ ч.ч.
  • лук - 2 глави
  • масло - 2 с.л. разтопено
  • бяло вино - ¾ ч.ч.
  • вода - 1/3 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 175 градуса и намазнете форма за печене с разтопено масло. Нарежете картофите на кръгове, и ги смесете с нарязания лук. Овкусете със сол и черен пипер.

Изсипете 1/3 част от сместа във формата за печене, поръсете с част от грюера, сложете пласт картофи, поръсете със сиренето и завършете с картофи. Смесете виното с водата и сипете върху картофите.

Покрийте гратина с алуминиево фолио. Запечете в загрятата фурна около 75 минути, махнете фолиото и изсипете сметаната отгоре. Запечете за още 15 минути и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: