Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Панирано пилешко с шамфъстък

Панирано пилешко с шамфъстък

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Панирано пилешко с шамфъстък1 / 2
02/05/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Хрупкаво пилешко филе с ароматна коричка и запечено на фурна - някой иска ли да хапне с нас?"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 2 бр.
  • горчица - 2 с.л. Дижонска
  • мед - 2 с.л.
  • галета - ½ ч.ч.
  • шамфъстък - 1 ч.ч. нарязан
  • олио
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 250 градуса. Намазнете тава за печене. Смесете заедно нарязания шамфъстък и галетата.

В друга купа смесете олиото, меда, горчицата, солта и черния пипер. Нарежете пилешките гърди на резени и ги топвайте първо в сместа с подправките, след това в онази с шамфъстъка.

Нареждайте ги в намазнената тава и сложете в загрята фурна, която се намаля до 190 градуса. Запечете до покафеняване на коричката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: