Бабек

22/10/2010
Ефросия
отЕфросияДжедай4541
"Традицията повелява домашно приготвеният бабек да се консумира задължително с домашно приготвено червено вино "
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо23 965
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 кг нетлъсто
  • сол - 2 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • лук - 2 връзки пресен
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • шкембе - 1 брой свинско
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на дребно, осолява се и се оставя да престои 1 нощ.

Прибавят се ситно нарязаният лук и подправките. Със сместа се пълни шкембето, което предварително се кисне във вода и се измива добре.

Напълненото шкембе се зашива и се окачва на проветриво място да съхне.

Поднася се студено или пържено с яйца.подобни рецепти тук

5 3
4 9
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Високи сини планини
Високи сини планини
31.12.2013 00:52
Точно така се прави!
0
7
дани
дани
30.10.2013 21:29
пълни глупости изобщо не се прави така
10
0
георги
георги
30.10.2013 21:27
кой ги пише тези неща
8
0

Виж всички коментари или напиши такъв