Туршия от пълнени камби

18/09/2010
Ефросия
отЕфросияМастър Шеф444
"Хрупкави и лесни за приготвяне камби, които е направо грехота да не сложите!"
Приготвяне150 мин.
Готвене3 мин.
Общо153 мин.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо64 654
  • Преглеждания за месеца10212
  • Преглеждания за седмицата2989
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг3.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Камбите се измиват и се почистват от семките, след което се натриват отвътре със смес от 400 г захар и 400 г сол. Оставят се да престоят така 10-12 часа.

Пригответе плънката, като добре почистените и нарязани на ситно зеле, целина и настъргани моркови се поръсват с останалото количество от солта и захарта. Те също се оставят да престоят 10-12 часа.

Отцедилият се сок от камбите и плънката се кипва за 2-3 минути и след като изстине, се смесва с оцет.

Камбите се пълнят с плънката и се нареждат в буркани, поливат се с изстиналата заливка и се притискат с вишневи клонки и добре измити речни камъни. Бурканите се съхраняват на хладно.подобни рецепти тук

5 5
4 9
3 2
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

viki
viki
13.09.2012 09:51
Олиото може да е идея но не ви го препоръчвам, има опасност да граняса.По добре е когато се ползва туршията да се слага.
0
0
kalina
kalina
28.09.2011 11:23
Не се ли заваряват ?
0
5
nedka
nedka
26.08.2011 21:29
Да, рецептата е много сполучлива. Всяка година я правя, но прибавям и олио към маринатата.Опитайте, ще ви хареса.
1
2

Виж всички коментари или напиши такъв