Ашуре

Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
17/09/2010
"Здравословен и много вкусен десерт, който ни се струва, че трябва да приготвяме по-често!"
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции4 бр.
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо20 110
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата62
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3,8 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Житото се почиства, измива се и се оставя да кисне няколко часа в студена вода. Сварява се в същата вода на тих огън до пълно омекване. От него се отделя около 1/3, а останалото жито се претрива през цедка и се залива с житната слиз.

Към получената завряла каша се прибавят нишестето, размито с малко студена вода, захарта и оставените настрана сварени житни зърна. Сместа ври на тих огън до сгъстяване, като накрая се прибавят сушеното грозде и розовата вода.

Изсипва се във формички, поръсва се отгоре със счуканите орехови ядки и канелата. Поднася се, след като изстине и желира с лъжичка конфитюр от ягоди и къпини.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 4
4 5
3 1
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

daniela dimitrova
daniela dimitrova
18.11.2013 22:29
рецептата е дословно преписана от един друг кулинарен сайт, поне като преписвате не го правете дословно. Едва ли авторката на тази рецепта я е приготвила някога, иначе обяснението 6те6е да е написано по различен начин.
От редактор: Нашата потребителка Ефросия е публикувала своята рецепта през 2010 година. Кратка справка в интернет ще ви покаже, че другите рецепти са с доста по-късна дата, т.е. останалите кулинарни сайтове са я копирали от нас, я някои от колегите са "копирали" дори и снимката.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Най-популярните рецепти от категорията