Цветна пиле каша

29/04/2015
Mariana
отMarianaИноватор54292712
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо518
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 500 г
  • лук - 3 глави
  • брашно - 2 супени лъжици
  • червен пипер - 2 чаени лъжици
  • олио - 1/3 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото месо на хапки, залейте го със студена вода, посолете, кипнете и варете около 10-ина минути на тих огън.

Междувременно нарежете лука на ситно и го запържете до омекване в загрятото олио. Когато лукът омекне, добавете брашното и червения пипер и запържете за кратко, като бъркате енергично.

Към сместа добавете свареното пилешко месо и около 1 и 1/2 ч.ч. вода от пилешкия бульон.

Разбъркайте добре, кипнете и варете около 5-6 минути на умерен огън. Овкусете със сол, по желание черен пипер, поръсете с магданоз и поднесете.

Към тази каша може да добавите вид кнедли, ньоки или галушки.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар