Ярешко месо с пресен лук на фурна

29/04/2015
Mariana
отMarianaИноватор54293715
Приготвяне25 мин.
Готвене180 мин.
Общо205 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 549
  • Преглеждания за месеца103
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

  • ярешко месо - 1.5 кг
  • лук - 4 връзки пресен
  • джоджен - 1 връзка
  • магданоз - 1 връзка
  • червен пипер - 1 супена лъжица
  • черен пипер - 1 чаена лъжица
  • олио - 1 кафена чаша
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изплакнете много добре ярешкото месо, след което го подсушете с домакинска хартия и натрийте с малко олио, сол, черен и червен пипер.

Поставете го в дълбока тава, а около него сложете ситно нарязаните лук и зелени подправки. Залейте с около 1 и 1/2 ч.ч. гореща вода, а може и малко вино.

Посолете, покрийте с алуминиево фолио и печете около 2 1/2 часа в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Отстранете фолиото и печете още 30 минути, докато ярешкото месо хване хрупкава, златиста коричка. Поднесете с гарнитура от пресни картофи.

Опитайте още Ярешко със зелен фасул, Супа от ярешко месо, Агнешко по гергьовски, Агнешко печено, Манастирски гювеч с агнешко месо, Ароматично агнешко печено, Агнешко с домати и лук, Агнешко бутче с картофи.подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар