Пържоли в зелеви листа

01/05/2015
Дебелата Бертаот Дебелата БертаМастър Шеф / Автор
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 998
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3,7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • кисело зеле - 1 зелка
  • свинско месо - 1 кг пържоли
  • черен пипер - 1 чаена лъжица
  • червен пипер - 1 чаена лъжица
  • кимион - 1 чаена лъжица
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Откъснете внимателно зелевите листа, които трябва да отговарят на броя на пържолите. Смесете сухите подправки в чаша и овкусете месото от всички страни.

В центъра на всеки лист поставете по една пържола и навийте на стегната сарма. Наредете сармите в глинен съд, чието дъно сте застлали с 2-3 зелеви листа.

Залейте с около 1 и 1/2 ч.ч. зелев сок, добавете малко олио и сложете в студена фурна. Загрейте до 200 градуса, печете 30 минути, след което намалете на 180 градуса и печете още 60 минути.

По желание може да свалите капака на съда, за да се запекат добре сармите.

Опитайте още Постни сарми на фурна, Лозови сармички, Сарми по бански, Хайдушки сарми, Турски лозови сарми, Сарми в бял сос, Постни сарми, Шопски сарми, Сарми с булгур.подобни рецепти тук

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар