Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Леща с бекон и картофи

Леща с бекон и картофи

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Леща с бекон и картофи1 / 3
19/10/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6-8
"Опитахме леща с картофи и ни хареса, но когато добавихме и бекон - направо се влюбихме в нея"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г бекон
  • мазнина - 50 мл растителна
  • хляб - 4 филии
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • леща - 200 г
  • картофи - 1 бр.
  • лук - 2 глави
  • чубрица
  • сол
  • оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Беконът се нарязва на малки парченца и се запържва с загрята мазнина. След това в същата мазнина се запържват хлябът, нарязан на малки кубчета, заедно с чесъна.

Лещата се сварява с нарязаният на малки кубченца картоф, отцежда се и се посолява. Разбърква се със ситно нарязаният лук, подправя се на вкус с оцет и чубрица и се изсипва в широка чиния.

Отгоре се изсипва малко от пържения бекон и хлебни кубчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Елф
Елф
Защо не пише моркова, а го има на снимката ?
12.06.2011 13:56