Постни меденки

04/05/2015
Дебелата Бертаот Дебелата БертаМастър Шеф / Автор
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции12-14 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 107
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг3,8 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 3 чаени чаши
  • мед - ¾ чаена чаша
  • сода - 1 ч.л. бикарбонат
  • вода - 1 чаена чаша топла
  • олио - ½ чаена чаша
  • канела - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете меда в топлата вода и бъркайте до пълното му разтваряне. След това добавете олиото и постепенно брашното, което сте пресели със содата и 1 щипка канела.

Разбъркайте сместа първо с вилица, а след това и с ръце.

Разточете тестото на набрашнена повърхност и изрежете с форма или чаша меденки.

Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20-25 минути до придобиването на приятен розов загар.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Ирена
Ирена
30.08.2015 17:28
Не става рецептата, не я правете!
0
0
Роси
Роси
27.06.2015 22:45
Мисля, че меда не трябва да се подлага на термична обработка - губи полезните се свойства и става канцерогенен.
0
0
Илияна
Илияна
07.05.2015 20:03
Рецептата не става, или нещо и липсва!
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв