Пролетни сарми

06/05/2015
Росица Стоянова
отРосица СтояноваДарт Вейдър1186279402
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо997
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете ситно нарязания зелен лук в олиото и 2 с.л. вода. Щом лукът остане само на мазнина, прибавете каймата и предварително сварения ориз. Добавете черен пипер и разбитото яйце. Разбъркате добре и овкусете със ситно нарязан копър.

Бланширайте лозовите листа и завийте сармички. Наредете ги в тенджера, притиснете с чиния, залейте с топла вода и ги варете на тих огън.

Разбийте яйцата, прибавете брашното и варете соса на водна баня. Щом сосът се посгъсти, сложете сметаната и свалете от огъня. Поднесете сармичките със соса.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар