Торта Фереро Роше

12/05/2015
Мартинаот МартинаНовак
"Ще ви накараме да се влюбите, да повярвате в шоколадовата магия и да забравите всичките си задръжки, при това само с помощта на едно парче от тази торта "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 036
  • Преглеждания за месеца206
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4,3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запечете ядките в сух тиган и оставете да изстинат. Разтъркайте ги добре в кърпа, за да махнете люспите. Обелените лешници разделете на 2 дози - от 300 г и 100 г. Смелете на прах 300-те грама, а останалите ядки натрошете по-едро за украса.

Разбийте яйцата и захарта с миксера и добавете пресятото брашно, какао и бакпулвер. Хомогенизирайте сместа и добавете смлените лешници. Объркайте сместа с шпатула и прехвърлете в тавичка с хартия за печене. Изпечете блата в в предварително загряна на 180 градуса фурна за около 40 минути.

Изстиналия блат разрежете на 2 отделни или в началото изпечете 2 блата в две еднакви тави.

Разтопете шоколада на водна баня, добавете маслото заедно с течния шоколад и объркайте до гладкост. Намажете една част от крема върху първия блат, поръсете с натрошени вафли и кокосови стърготини. Покрийте с втория блат и намажете обилно отгоре с крема. По периферията на тортата подредете бонбоните и украсете отстрани и отгоре с натрошените лешници.

Тортата е подходяща и за Свети Валентин.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар