Двуцветен шоколадов чийзкейк

29/07/2015
Росица Стоянова
отРосица СтояноваИноватор1143267615
"Вкусен, ефектен наистина оригинален чийзкейк, който може да гарнирате със сладолед преди да поднесете на гостите си "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо21 852
  • Преглеждания за месеца296
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намазнете форма за печене. Натрошете бисквитите и ги смесете с разтопеното масло, след което сложете основата във формата. Разтопете двата вида шоколад в отделни купи. Смесете крема сиренето, сметаната, захарта и яйцата и разбийте до получаването на гладка смес.

Разделете на две и едната част смесете с черния шоколад, а другата - с белия. Изсипете половината от бялата смес върху основата бисквити, след това сипете тъмната смес и накрая завършете с останалия бял шоколад.

С малка клечица се нашарва леко чийзкейка, за да се получи мраморен ефект. Запечете в загрята на 160 градуса фурна за 50 минути.подобни рецепти тук

5 2
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Darina Mihova
Darina Mihova
20.02.2017 15:33
Бисквитите какаови ли трябва да са ?
0
0
Георги
Георги
26.06.2015 08:11
Правих го, стана доста сладък дори и с шоколад за готвене. Аз бих намалил захарта.
Бисквитите имаха нужда от повече масло.
1
0
Мария
Мария
23.01.2016 19:17
Да, и моят съвет е захарта наполовина поне, а маслото - 2 пъти повече (1 пакетче 125 грама е добре)
0
0
Теодора
Теодора
20.06.2015 10:50
Вместо сметана може ли прясно мляко
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв