Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Френски лимонов сладкиш

Френски лимонов сладкиш

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Френски лимонов сладкиш1 / 2
10/05/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Нежен и изискан - типично френски лимонов сладкиш за ценители"

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г
  • сол - 1 щипка
  • масло - 250 г
  • яйца - 4 бр. жълтъци
  • захар - 100 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • лимони - 2 бр.
  • кафява захар - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява заедно с бакпулвера и се прави кладенче. Жълтъците се смесват с бялата захар и солта. Добавя се омекналото масло и сместа се разбива до крем.

Тази смес се слага в кладенчето. Разбърква се леко с ръце и се реже с нож до образуването на дребни трохи.

Тестото се разделя на две части. Едната се слага в тава и се притиска към дъното. Приготвя се плънка, като лимоните се нарязват заедно с кората. Семките се отстраняват и лимоните се пасират.

Добавя се кафявата захар и сместа се разбърква. Слага се върху тестото в тавата и се поръсва с останалите тестени трохи. Пече се 25 минути на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: