Малиново вино

08/05/2015
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай5098145
Приготвяне120 мин.
Общо120 мин.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 899
  • Преглеждания за месеца175
  • Преглеждания за седмицата25
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • малини - 4 кг филтрирана или изворна
  • вода - 4 л
  • захар - 1.2 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете малините, но без да ги миете. Намачкайте плодовете и ги сложете в подходящ стъклен съд с вместимост около 10 л.

Сипете водата в тенджера и оставете да кипне, добавете захарта и оставете да къкри, докато се получи хубав захарен сироп.

Оставете да се охлади до стайна температура и смесете с намачканите малини. Съдът се затваря с тава, запушалка или с нещо др. подходящо. Отворът трябва да е много добре уплътнен, за да се получи вино, а не оцет.

Ферментацията продължава между 3 и 5 дена, след което се премахва утайката. Оставете малиновото вино на топло място за още 2-3 дена. След този период виното се прибира на хладно място и след падането на утайката се разлива в бутилки, които отново се затварят много добре.

Малиновото вино се съхранява на студено място или хладилник. Вкусът му е най-добър в същата година от направата му.

Наздраве!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Monika Ivanova
Monika Ivanova
11.04.2016 12:17
баба ми го прави и аромата е меко казано неустоим
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв