Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница с лук и кайма

Баница с лук и кайма

ioanaioana
Новак
53427474
Баница с лук и кайма1 / 2
08/05/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • кайма - 3 пакетчета универсална
  • лук - 1 глава
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица
  • черен пипер
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се реже на кубчета и се запържва с малко сол, а след това се добавя каймата, която се размачква, докато не стане на малки парченца. След това се слагат подправките и се маха от котлона.

Тавата се маже с олио и се поръсва с брашно и се слага по-малко от сместа върху две кори и така се навива и се слага в тавичката, докато не свършат продуктите.

Пече се в умерена фурна на 160-170 градуса за 20-30 мин, зависи колко минути сме запържвали каймата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка: