Бяла шоколадова торта

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Бяла шоколадова торта1 / 2
22/05/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • бял шоколад - 475 г
  • масло - 125 г
  • яйца - 3 бр.
  • пудра захар - 125 г кафява
  • брашно - 75 г пълнозърнесто, самонабухващо
  • бадеми - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете 225 г от шоколада с маслото на водна баня. Разбийте жълтъците много добре и внимателно ги сипете към разтопения шоколад.

Смесете с брашното и бадемите. Разбийте белтъците и прибавете към сместа.

Намазнете форма за печете и сипете тестото. Изпечете в загрята на 180 градуса фурна за 45 минути. Охладете и извадете блата.

Настържете половината от останалия бял шоколад, а останалата част разтопете на водна баня. Намажете с тортата с разтопения шоколад и поръсете с настъргания.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: