Турска мусака

22/09/2010
Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
"Не просто вкусна мусака с телешко месо, а истински кулинарен празник!"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции8-9
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо39 825
  • Преглеждания за месеца174
  • Преглеждания за седмицата19
  • Коментирана9 пъти
  • Рейтинг4,8 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намачкайте консервираните домати и размесете каймата с 2-3 с.л. от него. Загрейте малко мазнина в тиган и задушете нарязаните чушки и морков. Добавете каймата, овкусете с подправки и останалите домати.

Задушавайте, докато доматеният сок не се изпари. През това време сварете и картофите, след което ги направете на пюре с малко сол, масло и прясно мляко. Сварете яйцата и ги нарежете на кръгчета.

В намаслена тава направете канапе от картофеното пюре, отгоре разпределете каймата, ред нарязани краставички и яйца и отново ред пюре. Поръсете с кашкавала и запечете мусаката до златиста коричка.подобни рецепти тук

5 10
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (9)

Mihaela
Mihaela
10.06.2015 14:16
İzkluchitelno spoluchlivarecepta barzo lesno vkusno
0
0
Аз
Аз
04.02.2014 09:51
Доматите са турски...
2
0
Няма нищо турско в това
Няма нищо турско в това
29.05.2013 19:32
ама нищичко
4
0

Виж всички коментари или напиши такъв