Питка със сирене

21/09/2010
Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
"Традицията повелява да посрещнем гостите си с хляб и сирене, затова верни на традицията приготвяме тази ароматна питка със сирене!"
Приготвяне35 мин.
Готвене30 мин.
Общо65 мин.
Порции15 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо44 738
  • Преглеждания за месеца97
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана10 пъти
  • Рейтинг4,1 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - колкото поеме, около 1 кг
  • сирене - 3 ч.ч. натрошено
  • олио - 100 мл
  • кисело мляко - 500 г
  • яйца - 3 броя
  • масло - 100 г
  • сода - 1 ч.л. за хляб
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към брашното прибавете яйцата, сиренето, олиото и киселото мляко, в което предварително сте разтворили содата.

Замесете тесто и го разделете на 15 топчета. От всяко топче направете питка с дупка в средата и сложете по една бучка масло и сирене в нея.

Подредете питките в намазана с олио тава и ги изпечете в умерено загряна фурна, докато питката придобие златист загар и бухне.подобни рецепти тук

5 7
4 4
3 6
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (10)

TS
TS
23.12.2013 16:14
Снимката няма нищо общо с рецептата и начина на приготвяне
0
0
Katq
Katq
26.07.2013 13:30
не трябва ли първо да втаса и после да се пече?
1
0
хв
хв
07.12.2012 04:30
мисля, че в рецептата липсва мая
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Топ Рецепти

Готвач.бг във Фейсбук

Подобни от Gotvach.bg

Още от категориите