Черен пудинг

13/05/2015
от Готвач.бгНовак
Приготвяне30 мин.
Готвене75 мин.
Общо105 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо686
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • кръв - 4 ч.ч. свинска, прясна
  • сол - 2 и 1/2 ч.л.
  • овесени ядки - 1 и 1/2 ч.ч. нарязани ситно
  • сланина - 2 ч.ч. ситно нарязана на кубчета (или говежда лой)
  • лук - 1 голяма глава жълт кромид, ситно нарязан
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • черен пипер - 1 и 1/2 ч.л. прясно смлян
  • бахар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 180-190 градуса и намазнете 2 еднакви продълговати йенски съда. Важно е съдовете да не са метални, за да не реагира металът с кръвта.

Разбъркайте кръвта с 1 ч.л. сол. Кипнете 2 и 1/2 ч.ч. вода и разбъркайте овесените ядки. Варете за около 15 минути, докато омекната и се образува каша, като разбърквате от време на време.

Прецедете кръвта през сито, за да се махнат съсиреците, в голяма купа и разбъркайте мазнината с лука, млякото, черния пипер, бахара и останалите 1 и 1/2 чаени лъжички сол. Сипете и готовата овесена каша и разбъркайте много добре.

Разпределете сместа в продълговатите форми и печете около 1 час до готовност. Готовият черен пудинг се охлажда и може да съхранява до 1 седмица в хладилник, покрит с прозрачно фолио.

Сместа може да се напълни и в черва.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар